Ny esport- och TV-studio vid Hötorget i Stockholm

Qruxel Productions har lanserat en ny TV-studio på Sveavägen vid Hötorget. Där produceras sändningar i världsklass – främst inom gaming och esport, men också till företag som vill kunna göra livesändningar och webinarium i hög kvalitet.

”Redan idag gör Qruxel c:a 100 livesändningar per år”

Qruxel har i många år varit underleverantör till spel- och mediebranschen. Exempel på kunder är Inferno Online, Esportal och Svenska Elitserien i CS:GO.

Den nya studion ger fler företag och organisationer möjlighet att nå sina målgrupper genom interaktiva livesändningar. Det kan röra sig om t.ex. Webinarier, onlineutbildningar, produktlanseringar, paneldebatter m.m.

”Det är inom esport vi har vår spjutspetskompetens och redan idag gör Qruxel c:a 100 livesändningar per år och är marknadsledande. Dock ser vi en ökad efterfrågan från företag som vill nå ut till sina kunder och medarbetare genom livesändningar.

Från vår nya moderna och anpassningsbara studio kan vi leverera professionella sändningar till ett väldigt konkurrenskraftigt pris” säger Ludvig Fjell, Qruxels grundare och VD.

Hemligheten ligger i ett eget broadcastsystem

Qruxel Productions har utvecklat ett eget automatiserat broadcastsystem som drastiskt minskar personalbehovet.

”Detta resulterar i att vi kan hålla ned personalkostnaderna och slutpriset utan att tumma på kvaliteten. För 10 år sedan kostade utrustningen så mycket att man alltid hade en specialist som skötte spakarna på varje maskin – men nu är det personalen som kostar.”

Enligt Ludvig finns det också nackdelar med att utrustningen har blivit billigare och mer lättillgänglig. Många företag försöker själva att göra sina egna livesändningar och att detta i värsta fall kan resultera i att företagets varumärke skadas.

”Tyvärr är det så. Det räcker inte att köpa in en kamera och en billig videomixer för att göra bra sändningar. Vi riktar oss till företag som förstår vikten av att visa upp sitt varumärke på bästa sätt”

Esporten leder innovationen inom broadcast

Under många år växte esporten fram av eldsjälar. Med hög komplexitet och strama budgetar fick man ofta uppfinna sina egna tekniska lösningar. På senare år har esporten vuxit till en miljardindustri men idéen om att utmana övriga TV-branschen lever kvar.

“Eftersom Qruxel har arbetat med esport i många år har vi ett försprång mot resten av marknaden inom livestreaming. Vår förhoppning är att kunna bli en ledande förebild och visa att det går att göra professionella sändningar på ett kostnadseffektivt sätt”

Okänd marknadsledare

Trots att Qruxel Productions har designat ett flertal TV-studior och gjort hundratals produktioner runt hela världen, är det ändå få som känner till dem.

”Ja, det är inte många som vet att vi existerar. Vi har tidigare saknat kapacitet att ta oss an nya kunder och har trivts i vår roll som underleverantör och arbetat bakom kulisserna

Men med den nya studion är det dags att kliva fram i rampljuset och erbjuda våra tjänster till flera.”

Streama film