Filmer om andra världskriget på Netflix

13 december, 2015 Filmtips, Netflix Sverige1,895

Krig är helt klart bäst på film, och när det finns en klar bad guy. Andra världskriget med Hitler, Stalin, Mussolini och Hirohito är väl det bästa kriget, speciellt på film. Här är några om dom bästa filmerna om andra världskriget på Netflix.

8.6Saving Private Ryan / Rädda menige RyanIMDb

De allierade sätter in den största invasionen i den militära historien samtidigt som hela Europa håller andan. Men samtidigt som enorma massor stormar in över stränderna, får en liten grupp soldater ett uppdrag: att hämta hem menige James Ryan. Med Tom Hanks, Matt Damon och Tom Sizemore.

8.3Der Untergang / UndergångenIMDb

Undergången fokuserar på perioden mellan Hitlers sista födelsedag den 20 april 1945 och den 2 maj 1945, dagen då Tyskland kapitulerade. Med Bruno Ganz, Alexandra Maria Lara och Ulrich Matthes.

7.9Letters from Iwo JimaIMDb

För 61 år sedan drabbade den amerikanska och den japanska armén samman på Iwo Jima. Flera årtionden senare hittades ett hundratal brev begravda i öns hårda jord. Med Ken Watanabe, Kazunari Ninomiya och Tsuyoshi Ihara.

7.8Empire of the Sun / Solens rikeIMDb

Solens rike är ett storslaget, actionfyllt krigsdrama om Jim, en liten pojke som försöker överleva mitt i ett stort krig. Med Christian Bale, John Malkovich och Miranda Richardson.

7.6The Thin Red Line / Den tunna röda linjenIMDb

En imponerande uppsättning stora skådespelare skildrar på ett realistiskt sätt militären och dess moraliska kaos under andra världskriget. Med Sean Penn, Nick Nolte, John Travolta, Woody Harrelson, George Clooney och John Cusack.

7.6 Falskmyntarna IMDb

Genom att massproducera falska pund och dollar hoppas nazityskland kunna undergräva sina fienders ekonomier. Dom gör det genom att sätta igång en gigantiskt falskmynterioperation i koncentrationslägret Sachsenhausen 1942. Baserad på en sann historia. Med Karl Markovics, August Diehl och Devid Striesow.

7.6Enemy at the GatesIMDb

En rysk och en tysk prickskytt leker katt-och-råtta under slaget vid Stalingrad. Med Jude Law, Ed Harris och Joseph Fiennes.

6.5 EmperorIMDb

Emperor berättar en historia baserad på verkliga händelser, om de modiga och hemliga rörelserna som skapade fred i efterkrigstidens Japan. Med Matthew Fox, Colin Moy och Tommy Lee Jones.

Streama Film