Från The Good Wife till The Good Fight

19 februari, 2017 Netflix Sverige0

Serien The Good Wife hade premiär på Netflix i november 2016. Den första säsongen sändes på CBS under hösten 2009. Till Sverige kom den först 2010 då den gick på TV4 under våren.

Sedan starten har den nominerats 159 priser och lyckats kamma hem 27 av dessa. Bland annat fick Julianna Margulies som spelar huvudpersonens Alicia och Alan Cumming som spelar Eli, politisk rådgivare, en Emmy och Golden Globe för sina insatser.

Det är när Alicia Florricks man, distriktsåklagaren, Peter åker in i fängelse efter att ha anklagats för korruption där prostituerade också figurera som serien startar. Alicia måste gå tillbaka till sitt arbete som försvarsadvokat och får en provanställning på advokatbyrån Stern, Lockhart och Gardner.

Hon får en tuff tid på arbetet där det visar sig att valet för att bli anställd kommer att stå mellan henne och en annan kollega. Det blir också tufft att få livet att gå vidare då skandalen om hennes man gör sig ständigt påmind. Men Alicia visar prov på att vara intelligent och stark vilket snabbt gör henne uppskattad av både advokatfirman och klienterna.

Till sin hjälp har hon utredaren Kalinda som skickligt utnyttjar sina kontakter och sitt läckra utseende för att nå framgång. Och framgång gör hon samtidigt som hennes man kämpar för att komma ut ur fängelset och återta sin position inom politiken och juridiken. En situation som hon kanske inte är helt nöjd med då hon tvekar över om hon ska ta tillbaka sin make och förlåta honom eller ta steget vidare mot något annat. Att hon trivs med sitt jobb och inte vill hamna i en situation som hemmafru igen är ganska tydligt.

Serien läggs ner

När säsong 7 började närma sig sitt slut meddelade seriens skapare, Robert och Michelle King, att serien skulle läggas ner. Samtidigt spreds rykten om att en 8:e säsong skulle komma. Under hela våren 2016 har det sedan spekulerats fram och tillbaka om och när denna 8:e säsong skulle visas. Till slut meddelades ändå att seriens 7:e säsong skulle bli den allra sista och det markerades med att döpa sista avsnittet till ”End”.

Någon har hävdat att ett bråk mellan Julianna Margulies och Archie Panjabi kan ha varit en av orsakerna till att man fattade det tråkiga beslutet att avsluta det hela. Medan skaparna själva menar att det var planerat så här redan från början.

Öppning via ny serie

Trots att man avslutat serien och inte lämnat någon öppning för en fortsättning kom ändå i våras en överraskande nyhet då man meddelade att det blir en spin-off på The Good Wife där man låter flera av seriens karaktärer åter syns i sina roller. Den här gången är det Diane Lockhart, en av ägarna till advokatbyrån, och Lucca Quinn som blir det nya radarparet.

I sista avsnittet av The Good Wife är Lucca Quinn inkallad som vittne i rättegången mot Peter Florrick. Under vittnesmålet avslöjas att Dianes make haft ihop det med sin skyddsling och det gör henne förbannad på Alicia som ligger bakom att dessa uppgifter kommer fram i rätten. Det innebär att när den nya serien startar, med Diane och Lucca i huvudrollerna, så är det redan från början en konflikt mellan dem.

Den nya serien, som kommer att heta The good fight, beräknas komma ut på CBS under våren 2017. Den skapas även denna gång med en viss inblandning av Michelle och Robert King men som exekutiv producent står Phil Alden Robinson. Han stod också för en del av de sista avsnitten på serien The Good Wife. Vi får hoppas att det inte tar lika länge innan vi får se The Good Fight på Netflix.

Streama Film