Keanu Reeves i Viaplays Swedish Dicks

14 mars, 2016 Viaplay601

Nordens ledande streamingtjänst Viaplay, en del av MTG, kan idag bekräfta att Matrixstjärnan Keanu Reeves kommer ha en av rollerna i Viaplays första originalserie – Swedish Dicks. Reeves tar plats i rollistan i ett flertal avsnitt brevdvid Peter Stormare (Prison Break & Fargo) och Johan Glans (Sveriges roligaste komiker 2013). Swedish Dick spelas just nu in i Los Angeles och kommer att ha exklusiv premiär på Viaplay i höst.

Swedish Dicks är en Amerikansk produktion som produceras av Viaplay tillsammans med LA-baserade Viking Brothers Entertainment och Peter Settmans internationella produktionsbolag Brain Academy, en del av MTG-ägda nice entertainment group.

– Swedish Dicks är vår allra första originalproduktion och gör att Viaplay nu sållar sig till den lilla exklusiva skara globala aktörer som Amazon och Netflix som producerar innehåll exklusivt för streaming. Swedish Dicks bygger på en fantastisk idé och ett starkt manus och att produktionen dragit till sig ett antal riktigt stora internationella skådespelare visar på seriens kvalitet och potential. Det här kommer bli en serie du inte vill missa, säger Jonas Karlén VD på Viaplay.

– Jag är så glad över att få vara en del av Swedish Dicks, jag bara älskar hur progressiv hela serien är. Manuset är fantastiskt och det var roligt att få möjligheten att få jobba med Peter Stormare igen, säger Keanu Reeves.

Swedish Dicks, som skapats av The Viking Brothers, Andrew Lowery och Peter Settman, är en komedi som utspelar sig i Los Angeles. Den första säsongen kretsar kring Ingmar (Stormare), en före detta stuntman som nu försöker överleva som privatdetektiv. Hans något miserabla liv tar en vändning när han träffar Axel (Glans), en före detta och inte särskilt lyckad DJ. Tillsammans startar de privatdetektivbyrån Swedish Dicks och tar sig an några av de märkligaste fallen i LA. När Ingemars förflutna plötsligt kommer i kapp behöver de lösa ett mordmysterium som rör Ingemars gamla stuntkollega Tex (Reevs).

– Serien har en lättsam humor med en mörk underton – den är både lite fånig och smart på samma gång vilket gör den otroligt rolig att spela in, säger Peter Settman. Jag tycker att strukturen med ett fall per avsnitt samt ett fall som spänner över hela säsongen gör den perfekt att binga på Viaplay.

Utöver Stormare, Glans och Reeves är skådespelare som Vivian Bang, Felisha Cooper, Traci Lords och Eric Roberts med i serien.

– Vi är såklart jätteglada över att Keanu Reeves tillkommer till skaran av fantastiska skådespelare som nu är med i Swedish Dicks. Det här är lite av ett ”Passion Project” för Viking Brothers och Brain Academy, det tillsammans med det stöd vi får från MTG och Viaplay gör att vi är säkra på att serien kommer att bli en succé, säger producenten Glenn Lund.

Streama Film