Lg Gör TV-tittandet Skarpare Med 20 Nya Ultra HD-tv Under 2015 – Från 4K Upp Till 8K

7 januari, 2015 LG335

2015 kommer att bli skarpare och mer detaljrikt än någonsin tidigare. Det gäller i alla fall för konsumenter som köper en av LG:s nya TV-modeller i mellan- eller premiumsegmentet. Under CES 2015 i Las Vegas presenterar LG nya ULTRA HD-modeller med upplösning upp till 8K med fantastisk bildkvalitet där minsta detalj ses med otrolig skärpa.

– Vi på LG är oerhört stolta över att sitta i förarsätet när det gäller TV-utveckling. I år kan vi erbjuda marknadens mest varierade utbud av ULTRA HD-TV från 40 till 105 tum från 4K upp till 8K, säger Erik Åhsgren, nordisk produktspecialist Home Entertainment på LG Electronics. Med 2015 års breda sortiment gör vi ULTRA HD tillgängligt för en betydligt större målgrupp. När vi nu kan erbjuda modeller med både OLED och LCD i olika prisklasser är jag övertygad om att LG har en TV för varje smak och tillfälle.

ULTRA HD som passar de flesta
LG var 2012 först i världen med både OLED och ULTRA HD och har varje år sedan dess breddat utbudet av TV-modeller med dessa tekniker. Under 2015 kommer valmöjligheterna att vara större än någonsin då majoriteten av LG:s LCD-modeller och samtliga nya OLED-modeller har ULTRA HD-upplösning. För de kräsna som kräver extremt hög bildkvalitet så finns sju olika OLED-serier mellan 55-77 tum att välja på. För de med lite större vardagsrum lanserar LG den gigantiska 105-tummaren LG UC9 med 21:9-format och 5K-upplösning. Dessutom introducerar LG en 98-tums 8K-TV, som erbjuder 16 gånger så hög upplösning som Full HD.

I premiumsegmentet med 4K-upplösning kommer LG att lansera LED LCD-modeller med Wide Color Gamut-teknik, quantum dot-teknik samt vanlig LCD-teknik med både platt och kurvad design. Dessutom lanseras flera 4K LED LCD i mellanklassen, i en mängd olika storlekar.

För att göra det möjligt för fler att njuta av den fantastiska detaljrikedomen som ULTRA HD möjliggör, samarbetar LG med flera av världens ledande innehållsleverantörer inklusive Netflix. Under 2015 kommer Netflix-kunder bland annat att kunna njuta av de populära Netflix-serierna House of Cards och Marco Polo i 4K på sin LG ULTRA HD-TV. LG har också integrerat sin avancerade 4K uppskalningsalgoritm i de nya ULTRA HD-modellerna, vilket gör att material i lägre upplösning såsom SD, HD och Full HD skalas upp till närapå ULTRA HD-kvalitet.

Pris och tillgänglighet
Modellnamn, detaljerade specifikationer, svenskt pris och tillgänglighet för LG:s kommande 2015 ULTRA HD TV-modeller kommer att meddelas närmare lanseringen.

Streama Film