Netflix lanserar nya appar

16 november, 2013 Netflix Sverige, Toppnyheter1,916

En ny bioliknande upplevelse gör Netflix’ tittarupplevelse på tv-apparater rikare och mer engagerande Uppdateringen kommer att finnas tillgänglig på spelkonsoler, smart-tv-apparater, digitalboxar och Blu-ray-spelare.

Netflix, världens ledande tv-leverantör via internet, lanserade idag ett radikalt omarbetat gränssnitt som gör Netflix-upplevelsen på tv-apparater mycket mer intressant och engagerande.

Den nya designen skapades specifikt för större skärmar och innehåller flera bioliknande bilder för varje titel, nya kvicka sammanfattningar och personligt anpassad information om varför Netflix föreslår en viss titel. För första gången i Netflix historia lanserar vi den nya tittarupplevelsen på flera enheter som levererar Netflix till tv-apparater. Dessa enheter står för majoriteten av våra medlemmars tittande.

”Våra medlemmar tittar sammanlagt på mer än en miljard timmar per månad och majoriteten av dessa timmar visas på en tv”, säger Neil Hunt, som är produktchef på Netflix. ”Det här är den mest omfattande uppdateringen av Netflix-upplevelsen för tv-apparater någonsin. Det är nu enklare än någonsin att hitta någonting fantastiskt att titta på, vilket ger våra medlemmar ännu mer underhållning på deras tv-apparater.”

Den nya tittarupplevelsen är baserad på en ny programvaruplattform som fungerar på ett effektivt sätt på olika enheter – från äldre digitalboxar, nya smart-tv-apparater och Blu-ray-spelare till de senaste spelkonsolerna. Tidigare hade varje enhet en unik Netflix-upplevelse, vilket medförde att det tog längre tid att lansera nya funktioner på alla enheter.

”Den här nya programvaruplattformen gör det enklare för oss att förnya och att hela tiden förbättra tv-upplevelsen vi tillhandahåller för våra medlemmar på flera olika enheter”, säger Hunt.

Netflix’ nya tv-upplevelse lanseras den 13 november och kommer att vara tillgänglig för alla medlemmar globalt inom två veckor. PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, nya smart-tv-apparater och Blu-ray-spelare stöder den nya tittarupplevelsen. Ytterligare enheter kommer att läggas till under de kommande månaderna.

Streama Film