Netflix satsar på mer Spansk-språkig produktion i Madrid

26 juli, 2018 Filmnyheter0

Produktionsnavet kommer att vara beläget i Ciudad de la Tele (TV City), på ett nytt 22000 kvm campus i Tres Cantos, Madrid, som utvecklas och förvaltas av Grupo Secuoya, ett ledande företag inom audiovisuella produktionstjänster. Det kommer att bli en central strategisk anläggning för Netflix växande produktion av spanskspråkigt originalinnehåll de kommande åren, inklusive nya och befintliga titlar som produceras av Netflix samt serier och filmer som tillverkats av produktionspartner för Netflix.

Som ett led i det fleråriga partnerskapet kommer Grupo Secuoya att tillhandahålla fastigheter och andra tjänster till Netflix, bland annat att vara den exklusiva produktionstjänsten partner för projekt baserade på Ciudad de la Tele campus. Netflix kommer att ha plats på 3 scener med möjlighet att utökat utrymmet när bygget slutförts.

Skapandet av produktionsnavet återspeglar Netflixs fördjupningsinvestering i Spanien, med över 13 000 personer som arbetar med 20 Netflix-originalproduktioner över hela landet i år. Spanska titlar som kommer snart till Netflix inkluderar säsong 3 av Las Chicas del Cable (bilden) den 7 september och Élite, ett ungt vuxen drama som kommer snart, med titlar som för närvarande finns i produktion, inklusive Isabel Coixets nya originalfilm Elisa & Marcela och The Alcásser Murders, en ny original dokumentär serier.

Streama Film