Skapa den perfekta kvällen med streamad film

Att streama film hemma har under de senaste åren börjat utkonkurrera bion. Inte så att det inte kan vara underbart att gå och se på bio, men det mesta av den filmen som går på bio kan vi ganska så snabbt efter släppen även streama hemifrån soffan.

Men att bara streama från datorn lite hastigt och lustigt kan bli tråkigt i längden. Här kommer därför lite tips på hur man skapar en så härlig kväll som möjligt i soffan med en streamad film.

Bestäm film

Det allra viktigaste och faktiskt kanske även det svåraste är ju självklart att välja film. Att välja film kan ta inte bara lång tid det kan också vara ett oerhört svårt beslut.

Så för att få till en riktigt bra filmkväll hemma i soffan rekommenderar vi att man faktiskt valt film redan innan. Kanske att man bestämt vilken film man ska se redan någon dag i förväg och kollat upp på vilken streamingtjänst denna film går att se.

Annars kan det lätt bli så att man letar efter den perfekta filmen i evigheter och är trött redan när filmen ska börja. Så bestäm film i god tid och håll er till planen.

Skapa rätt förutsättningar för att streama filmen

Förutom en bra film så gäller det ju självklart att både kunna sitta bekvämt och streama filmen på en bra skärm om filmkvällen ska bli riktigt lyckad. Det är vanligt att streama film på datorn men om man vill göra det lite mer speciellt så kan man alltid satsa på att streama filmen genom en projektor.

Så länge man har en vit vägg att streama mot och riktigt mörkt i rummet så har de alla förutsättningar för att bli som en bioduk hemma i vardagsrummet. Har man ingen projektor fungerar självklart en TV minst lika bra.

Förutom storbild vill man självklart se till att det finns en bekväm soffa eller fåtölj att sitta i. Hela förutsättningen för att man ska få en bra filmupplevelsen hänger på att man också sitter bekvämt, så glöm inte den biten.

Se på filmen med bra sällskap

En annan sak som är essentiell vid en bra filmkväll är sällskapet. Att titta på film med en partner kan vara mysigt, men det gäller att båda är med på planen om att det är att titta på film som gäller och inte sex.

Har man ingen partner kan en filmkväll även vara en bra form för dejting om man är sugen på det. Annars så passar ju filmkväll också ypperligt som en aktivitet att göra ihop med vänner. Man ska bara komma ihåg att bjuda in de vänner som faktiskt är intresserade av att se på filmen och inte enbart kommer sitta och prata under hela filmen.

Streama film