Rekordmånga biljetter förköp till Fifty Shades of Grey Ropen skalla mer snusk åt alla... på bio...

5 februari, 2015 Filmnyheter872

Biljettförsäljningen till filmen ”Fifty Shades of Grey” är igång inför premiären den 13/2 och redan nu har förköpet nått rekordnivåer.

I dagsläget har vi sålt över 75 000 biljetter på SF Bio, vilket är rekord i förköp för en film. Det överträffar alltså filmer som t ex den sista delen av Harry Potter, Hunger Games, Hobbit, senaste Bondfilmen Skyfall, Hundraåringen och Sex and the City.

Vi visste att intresset för filmen var stort, men att det skulle bli ett sådant sug efter biljetter är ändå överraskande, säger Thomas Runfors, informationschef på SF Bio. Vi har nu ökat antalet salonger och föreställningar för att kunna ta emot så många som möjligt. Bl a med smygpremiär på torsdag natt och extra nattföreställningar i helgen.

Lördag den 14/2 är ju som bekant Alla Hjärtans Dag, en dag på året som ju normalt lockar många att gå på bio och mysa i biomörkret. I år är det uppenbarligen filmen om studenten Anastasias förhållande med den gåtfulle affärsmannen Christian Grey som lockar extra mycket. Filmen bygger som bekant på boken med samma namn från 2011 och som toppat försäljningslistorna världen över. Enligt Wikipedia har boken sålts i över 100 miljoner kopior och översatts till 52 språk.

Det är inte alltid en boksuccé blir en succé även som film, fortsätter Thomas Runfors, men i detta fall så verkar det vara ett faktum. Förhoppningsvis kommer filmen att fortsätta att locka biobesökare under en lång tid även efter premiärhelgen.

Streama Film