SFF medlemsvisning: Souvenir

Samma dag som den prestigefulla filmfestivalen i Cannes drar igång bjuder vi passande nog in till fransk film! Isabelle Huppert (Elle, Amour, Pianisten) är tillbaka som schlagersångerska i detta underfundiga drama av Bavo Defurne (North Sea Texas).

I denna härliga feel good-film möter vi Liliane som en gång i tiden gjorde succé i Eurovision. Idag är hon bortglömd och uttråkad. Men så möter hon den unge Jean och Lilianes liv tar en oväntad vändning.

Biljettsläpp 11 maj klockan 17.00 på denna sida.

För dig som inte hunnit boka en biljett släpper vi 20 biljetter på plats. Obs! Först till kvarn!


En gång i tiden var Liliane känd under artistnamnet LAURA. Laura var en sångstjärna på uppgång som nådde sin karriärs höjdpunkt när hon kom tvåa efter ABBA i Eurovision Song Contest 1974 med sin pärla ”Souvenir”. Idag är hon bortglömd, och alla tecken på framgång är som bortflugna där hon står vid det löpande bandet på en konservfabrik.

Men när Jean, en 21-årig boxare, börjar på fabriken får hennes tråkiga liv en intressant vändning. Han blir förälskad i Liliane och övertygar henne att hon borde återvända till scenen och börja sjunga igen.

Isabelle Huppert (Amour, Pianisten) är tillbaka som schlagersångerska i detta underfundiga drama av Bavo Defurne (North Sea Texas).

Regi: Bavo Defurne
I rollerna: Isabelle Huppert, Johan Leysen, Kévin Azaïs, Marie Colapietro
Spellängd: 90 min
Textning: Svenska
När: Onsdag 17/5 kl 18:00 (dörrarna öppnas kl 17.30)
Var: Skandia (Drottninggatan 82)

Streama Film