Stjärnkockar i Viaplays Dokumentärserie

26 juni, 2018 Viaplay0

Four Hands Menu är en världsomspännande matresa som ger en unik inblick i den gastronomiska skapandeprocessen från idé till komplett meny – skapad av fyra händer. Inspelningarna är i full gång och serien har exklusiv premiär på Viaplay till hösten. Nu släpps kockarna som medverkar i dokumentären tillsammans med Niklas Ekstedt, som både skapat och leder programmet.

– Tittarna kommer att få se mina matidoler göra det de gör bäst när de gör något de aldrig tidigare gjort – det blir riktigt spännande!, säger Niklas Ekstedt.

I sex avsnitt får tittarna följa med till olika platser i världen och uppleva sällsynta möten mellan två originella toppkockar med olika bakgrund. Tillsammans ska de utforma och laga en kreativ middag; utan varken skyddsnät, förutbestämda recept, ingredienser eller regler.

– Det som skiljer Four Hands Menu från andra matserier är att det varken är en tävling eller ett portätt. Istället lägger vi fokus på den skapandekraft som uppstår när två kreativa genier möts och deras enorma passion och nyfikenhet till maten och kokkonsten. Tittarna kommer att få se mina matidoler göra det de gör bäst när de gör något de aldrig tidigare gjort – det blir riktigt spännande!, säger Niklas Ekstedt.

Förutom Niklas syns elva elitkockar i årets feel good-serie. Vilka det är finner ni här, beskrivna med Niklas egna ord.

Det stjätte och sista paret presenteras till hösten, för den som väntar på något gott… och för den som inte kan vänta börjar resan redan nu på @Fourhandsmenu på Instagram.

Streama Film