Swedish Dicks klar för en andra säsong

11 oktober, 2016 Viaplay302

Viaplay kan nu bekräfta en andra säsong av succé-serien Swedish Dicks. Första säsongen hade premiär på Viaplay tidigare i höstas och är redan den mest sedda serien någonsin på streamingtjänsten.

Swedish Dicks är Viaplays första originalserie och en av många originalproduktioner som kommer att lanseras på Viaplay under det kommande året. Däribland kriminaldramat Hassel och det prisbelönade norska thrillerdramat Ockupationen, för att nämna några.
Tidigare bekräftades även att Viaplay och Hollywoodstudion Lionsgate ingått ett globalt distributionsavtal för Swedish Dicks.

– Att Viaplays första originalserie har blivit en sådan succé och även fått global distribution känns otroligt stort. Nu bekräftar vi en andra säsong och kommer fortsätt att satsa på att producera det bästa nordiska innehållet på marknaden, säger Jonas Karlén VD Viaplay.

“Dicksen” Ingmar (Peter Stormare) och Axel (Johan Glans) blev snabbt en omtalad och populär detektiv-duo i Norden och omskrivna i internationell press såsom Variety och Hollywood Reporter. Samtliga huvudkaraktärer är bekräftade och kommer att medverka i den andra säsongen.

Peter Stormare om hans bebis Swedish Dicks:

– Jag är inte bara en Swedish Dick – jag är även ett stort fan som väntar otåligt på nästa avsnitt. Det här kan vara den första gången någonsin under min karriär som jag faktiskt kan titta på mig själv utan att bli illamående. Det är tack vare ett fantastiskt kreativt team, Viaplay inkluderade, och grymma skådespelare. Vi har skapat ett monster, och jag kan redan säga att den andra säsongen kommer att få er att tappa hakan, säger Peter Stormare.

Bakom den andra säsongen står produktionsbolaget Brain Academy och Viking Brothers Entertainment, Peter Settman kommer fortsatt att regissera även den andra säsongen.

– Jag känner mig lycklig över det otroligt positiva mottagandet serien har fått. Vi har många och stora planer för Swedish Dicks och hur vi ska göra serien ännu större, säger Peter Settman.

Swedish Dicks är en komediserie om två olicenserade privatdetektiver, så kallade “Dicks”, som tillsammans löser märkliga fall i Los Angeles och däribland mordmysteriet rörande Ingmars ex-stuntpartner Tex (Keanu Reeves).

Säsong två kommer att spelas in i Los Angeles våren 2017 med planerad premiär senare 2017, exklusivt på Viaplay över hela Norden.

Streama Film