Viaplay-original med August Wittgenstein och Izabella Scorupco

27 november, 2017 Viaplay0

Thrillerserien Eldmärkt är det senaste tillskottet i Viaplays rad av originalproduktioner. En urban fantasy-thriller i modern Stockholmsmiljö, produceras av Yellow Bird.

Huvudrollerna spelas av August Wittgenstein (Das Boot, The Crown) och Izabella Scorupco (Goldeneye, Alias).

Eldmärkt är en serie med ett starkt driv och tät spänning. I grunden ligger en berättelse om sökandet efter sitt ursprung, en jakt som leder oss in en dold värld präglad av mörka hemligheter och okända krafter.

– Det är en ynnest att få spela en så mångfacetterad karaktär. En oerhört stark kvinna, både fysiskt och psykiskt, men samtidigt så skör och ständigt på gränsen till personlig kollaps, säger Izabella Scorupco.

TV-serien baseras på den hyllade spänningsromanen Förstfödd, skriven av författaren och skådespelaren Filip Alexanderson. Konceptuerande regissör är Jonathan Sjöberg (Svartsjön, 100 Code), som skrivit serien tillsammans med Björn Paqualin.

– Jag fastnade för det välskrivna manuset och ser fram emot att jobba med det duktiga teamet i att skapa en unik och spännande tv-serie, säger August Wittgenstein

– Eldmärkt är ett otroligt fascinerande och spännande tillskott till Viaplays originalproduktioner. Vi ser mycket fram emot att få skapa den här unika serien tillsammans med vår fantastiska cast och Yellow Bird, kommenterar Lina Brounéus, COO Content Viaplay.

Det nya Viaplay-originalet produceras av Yellowbird; ett av Skandinaviens ledande produktionsbolag som ligger bakom en rad internationellt erkända seriesuccéer, bland andra Ockupationen, Millenium och Wallander.

– Eldmärkt överraskar med en spännande och komplett värld som är ytterst familjär men ändå annorlunda, där allt kan hända och ingenting är som man tror, säger Berna Levin, producent på Yellow Bird.

Eldmärkt är ett Viaplay-original i åtta delar som produceras av Yellow Bird i samarbete med Tele München Gruppe, Lumière och Banijay Rights. Thrillerserien kommer att distribueras globalt av Banijay Rights.

Inspelningsstart i januari 2018 med nordisk premiär planerad till samma år exklusivt på Viaplay, och visas senare på TV3 i Sverige.

Streama Film