Biograf Rigoletto serverar temamenyer till storfilmer

Galabiografen Rigoletto på Kungsgatan i Stockholm serverar sedan hösten 2021 mat och dryck till samtliga sina filmvisningar. Nu skapas temamenyer till de största filmerna under året i samarbete med Bistro Rigoletto. Först ut är Top Gun: Maverick som fått en amerikanskinspirerad meny.

Rigoletto på Kungsgatan har sedan öppningen 1939 varit Sveriges främsta biograf för galapremiärer av storfilmer. Under den senaste renoveringen förra året fick alla salonger bord och utrymmen som möjliggör servering på samtliga sittplatser. Nu tematiseras även menyerna till de största filmerna där hyllade Top Gun: Maverick är först ut.

– Rigoletto är en alldeles speciell biograf med en lång historia som ligger oss extra varmt om hjärtat. Därför är vi särskilt glada att nu få ge våra besökare en ännu större upplevelse genom kombinationen av storfilmer och matchande mat, säger Carolin Högmyr som är marknadschef för Filmstaden. Att film är bäst på bio har aldrig varit mer sant.

Till Top Gun: Maverick serveras nu på Rigoletto en megaburgare, peperonipizza samt buffalo wings. På dryckesmenyn finns bland annat drinkarna Goose, Iceman och Viper. Beställningar av mat och dryck kan göras under hela visningen genom appen Passbuy.

För köket står intilliggande Bistro Rigoletto som drivs av Familjen Ahlbom sedan tio år tillbaka. Under året kommer även fler storfilmer att få sina egna menyer tillsammans med öl, vin och drinkar.

Rigolettos huvudsalong består både av en parkettdel samt en VIP-balkong med egen bar och lounge. Hela biografen har 18-årsgräns.

Streama film