12-åriga Leo från Sundbyberg designade Joakim von Ankas nya pengabinge

Kalle Anka-redaktionen efterlyste i en tävling en uppgraderad version av Joakim von Ankas klassiska pengabinge. Resultatet: ”Multibingen”, skapad av 12-åriga Leo Turlock från Sundbyberg. Nu tar det spektakulära bygget plats i handlingen i en ny Kalle Anka-serie.

I början av året utlyste Kalle Anka & C:o en tävling där läsarna fick chansen att designa Joakim von Ankas nya pengabinge.

Förutom några grundläggande volym- och säkerhetskrav (läs: för att bland annat säkerställa att ALLA farbror Joakims pengar får plats och att klåfingriga björnbusar och luriga trollpackor håller sig borta) gavs de tävlande fria händer.

Tävlingen genererade hundratals insända förslag. I tuff konkurrens utsågs Leo Turlocks ”Multibinge” till vinnare.

− Multibingen är ofantligt säker och skyddar sig själv från inbrott. Bingen är en ombyggd version av den väldigt gamla bingen som väcker minnen för Ankeborgs invånare, och är anpassad för olika typer av klimat för att beskydda pengarna så gott som möjligt, säger Leo Turlock.

− Leo har med sina stora Ankeborgskunskaper lyckats utforma en modern och fantasifull binge som uppfyller världens rikaste och mest gnidna ankas hårt ställda krav. Det är en mycket värdig vinnare och det känns jättekul att nu få se Leos mästerbygge upptecknat i Kalle-tidningen, säger Anna Bergström, projektledare för Kalle Anka & C:o och jurymedlem i tävlingen.

Uppdraget att förverkliga Multibingen gick till den skicklige Kalle Anka-tecknaren Fernando Güell från Spanien.

Se och läs om Joakim von Ankas nya pengabinge i serien ”Den nya pengabingen” i Kalle Anka & C:o nr 23 som släpps i butik den 7 juni.

Streama film