Den som dräper till Viaplay i mars

Nu kommer en ny säsong av den hyllade psykologiska thrillern Den som dräper till Viaplay. Natalie Madueño är tillbaka i huvudrollen, och får denna gång sällskap av Helle Fagralid, Tobias Santelmann och Solbjørg Højfeldt.

Här är de första bilderna från säsongen som har premiär den 28 mars på NENT Groups streamingtjänst Viaplay.

Alla tittare som längtat efter en stark, psykologisk thriller behöver nu inte vänta länge till. I den nya säsongen av Viaplays originalserie Den som dräper får vi än en gång följa profileraren Louise Bergstein, spelad av Natalie Madueño, som blir personligt involverad när hon ska utreda ett fruktansvärt mord.

Handlingen i säsong två tar sin början med tre olösta mord på unga män på den danska ön Fyn. Trots att männen mördades inom loppet av några månader, och under liknande omständigheter, lyckades polisen inte att lösa morden. Fem år senare står de nu fortfarande utan svar.

Ett av offren var 18-åriga Markus, vars mamma Alice var en nära väninna till Louises mamma. När Alice får en cancerdiagnos vill hon desperat få mordet på sin son uppklarat innan hon går bort, och hon ber därför om Louises hjälp. Louise har just tagit sin an uppdraget när ännu en ung man hittas mördad under liknande omständigheter.

Nu måste Louise lösa mordgåtan innan ännu ett offer skördas, men vad hon missar är att hon kan ha en personlig koppling till mördaren – som visar sig vara mycket mer cynisk och intelligent än hon någonsin hade kunnat ana.

– Det har varit ett nöje att skriva för en ny säsong av Den som dräper där vi, i motsats till annan klassisk krim, avslöjar mördaren redan i första avsnittet.

Det har varit ett spännande grepp att arbeta med, för då ska inte tittarna gissa vem mördaren är – utan i stället få förhålla sig till honom som människa.

Jag hoppas att den nya säsongen tas väl emot av tittarna. Jag kan i alla fall garantera stor spänning, säger seriens huvudförfattare Ina Bruhn.

Säsong två av Den som dräper produceras av Miso Film med manus av huvudförfattaren Ina Bruhn och Per Daumiller, Tine Krull Petersen och Bo Hr. Hansen som avsnittsförfattare. Konceptuerande regissör är Jonas Alexander Arnby.

Serien består av åtta avsnitt à 45 minuter och har premiär på Viaplay den 28 mars med två avsnitt, och därefter ett nytt avsnitt i veckan.

Streama film