Våren på Viaplay, Viafree och TV3

Våren på NENT Group domineras av kvinnor – då utbudet präglas av nordiska serier med kvinnliga talanger både framför och bakom kameran. Året börjar starkt med en andra säsong av Camilla Läckbergs tittarsuccé Lyckoviken. Sedan duggar originalserierna tätt.

Happy Jankell dyker upp i två ungdomsdraman med Delete me och Dystopia, danska favoriten Den som dräper med Nathalie Madueño blir ett efterlängtat återseende och norska Pernille har premiär.

Dessutom har Amy Deasismont skapat Thunder in my heart och superkvinnorna på advokatbyrån Heder är äntligen tillbaka. Här är våren på Viaplay, Viafree och TV3.

Vi lämnar ett turbulent år bakom oss med en pandemi som lamslagit några av världen största och produktioner som stått still. Samtidigt kan vi se tillbaka på ett succéår där Viaplay slagit tittarrekord på tittarrekord. Det har dessutom regnat priser och nomineringar över bland annat Partisan, Älska mig, Hand i hand, Orca, Happily Married, Cryptid och Box 21.

Nu riktar vi blicken mot ett minst lika fullspäckat 2021 – där 40 nya Viaplay Originals ska lanseras.

– Vi lanserade en rad fantastiska produktioner under 2020 och i år höjer vi ribban ytterligare. Förutom att bjuda på fler svenska originalserier adderar vi några riktigt starka nordiska och internationella serier.

För er som älskar Älska mig kan jag varmt rekommendera Pernille

Året inleds med en andra säsong av Camilla Läckbergs Lyckoviken på Viaplay och TV3, som nu är NENT Groups mest sedda originalserie någonsin på alla plattformar. Den moderna såpan flankeras av brott från verkligheten i Efterlyst och de populära krimdokumentärerna Svenska fall och I huvudet på en gärningsman.

Dessutom visas det hårda livet i drogernas Berlin i nya versionen av klassikern Vi barn från Bahnhof Zoo.

Senare i vår frossar vi i högkvalitativt drama, bland annat tillsammans med den starka kvartetten Alexandra Rapaport, Eva Röse, Anja Lundqvist och Julia Dufvenius som återvänder med en efterlängtad andra säsong av Heder.

Amy Deasismont har skapat och agerar i Thunder in my heart, Happy Jankell dyker upp i de i två nya ungdomsserierna Delete me och Dystopia, Johan Glans tar sig an ännu en internationell serie med sci fi-komedin Home Invasion med Morena Baccarin och även den norska serien Pernille lär locka fram en del skratt.

Dessutom är danska succén Den som dräper tillbaka med en ny säsong. Satsningen på långfilmer fortsätter bland annat med fem helt nya Huss-filmer om Irene Huss dotter, polisen Katarina Huss, spelad av Karin Franz Körlof.

Vårens stora underhållningsnyhet stavas Duellen – tävlingsprogrammet där människor, maskiner och djur får mötas i galna, roliga och spännande dueller. Programledare är Pontus Gårdinger och Margaux Dietz.

Ännu ett nytt ansikte under våren är Nicole Falciani som gör debut som programledare i Paradise Hotel. Utöver alla nyheter ovan bjuds det som vanligt på massor av sport i världsklass, gripande dokumentärer och inköpta favoritserier från världen över.

I vår kan vi bland annat se fram emot en spin-off på När lammen tystnar i nya serien Clarice och spännande kriminalserien Coyote.

– Vår styrka är helt klart bredden i vårt utbud under våren. Vi presenterar klassisk crime och kära återseenden men tar också på allvar oss an ungdomsgenren med Thunder in my heart, Vi barn från Bahnhof Zoo, Delete me och Dystopia.

Det känns fantastiskt att så många kvinnliga kreatörer nu kliver fram med nytt, spännande innehåll.

Amy Deasismont golvade oss när hon presenterade Thunder in my heart och jag är säker på att även tittarna kommer uppskatta vad denna unga, talangfulla serieskapare bjuder på, säger Filippa Wallestam.

Streama film