Filmer om virus

Det är svårt att undgå virus-nyheterna (Observera att den här listan gjordes redan vid SARS-utbrottet, men med Corona / Covid 19 är den väl mer aktuell än nånsin, kanske inte längre 🙂 och kanske vill man drömma sig bort i filmens värld. Då ska du inte titta på dom här filmerna.

28 Days Later (28 Weeks Later)

Efter ett attentat mot ett laboratorium sprids ett dödligt virus med ilfart genom England. 28 dagar senare vaknar cykelbudet Jim upp ur koma på ett öde sjukhus. Sakta med säkert går det upp för honom att han är en av de få överlevande.

Contagion

Från Steven Soderbergh, regissören bakom bl.a. ”Oceans Eleven” kommer CONTAGION, en apokalyptisk actionthriller med bl.a. Matt Damon, Gwyneth Paltrow, Kate Winslet och Jude Law i rollerna.

Historien kretsar kring en grupp läkare som tillkallas av regeringen för att förhindra spridningen av en dödlig epidemi.

Outbreak

Överste Sam Daniels upptäcker att ett virus, motabaviruset, sprider död omkring sig. Från Afrika till Amerika förstör det allt i sin väg. Men ingen vill tro på Daniels varningar, inte ens hans exfru.

Översten blir avstängd från fallet utan vidare förklaringar. Strax därpå utvecklas en olycksbådande militärkomplott samtidigt som det dödliga viruset sprider sig i allt snabbare takt.

Children of Men

År 2027 har människan inte längre något hopp om framtiden. Det var nitton år sedan en baby senast föddes och med varje år som går av denna oförklarliga, globala barnlöshet, kommer människosläktet allt närmare slutet.

Doomsday

Ett dödligt virus ”The Reaper” skördar hundratusentals liv i Storbritannien. Myndigheterna ser ingen annan utväg än att bygga en massiv hårdbevakad mur för att spärra in de smittade.

Skottland avskärmas från resten av världen för evigt. De som försöker fly, mördas obönhörligen. Ingen kommer vare sig in eller ut.

Twelve Monkeys

En ensam tidsresenär från år 2035 är den ende som kan lösa gåtan som kan rädda mänskligheten, men innan dess kanske han hamnar på vansinnets rand. Bruce Willis, Madeleine Stowe och Brad Pitt är några av de suveräna skådespelarna i detta fantastiska science fiction mästerverk av Terry Gilliam.

I Am Legend

Robert Neville är en lysande vetenskapsman, som kommer till korta när ett fruktansvärt virus sprids utan att kunna vare sig stoppas eller botas. Neville, som visar sig vara immun, blir den sista överlevande människan i New York City, kanske även i världen.

Helt ensam är han inte förstås… han delar tillvaron med ”de infekterade”, pestens offer, som har förvandlats till kannibalistiska varelser som endast lever i mörker och som hungrigt slukar allt och alla som kommer i deras väg.

Streama film