Bästa filmtipsen i Viaplays utbud

Med Viaplay får du underhållning för hela familjen. Det här är en streamingtjänst som erbjuder allt från barnprogram till sport. Det går också bra att ladda ner filmer för att sedan se offline. Det kan vara perfekt då du till exempel har en lång flygresa framför dig eller kommer att befinna dig på en plats utan nättäckning under en längre period.

Idag finns det fler filmer än någonsin att se på Viaplay. En del av dessa gick kanske på bio innan du slutat med blöjor. En del missade du för att du helt enkelt inte hade tid att se film när de lanserades. Andra vill du se igen för att de fortfarande underhåller och fascinerar dig.

Här är de 10 bästa filmerna på Viaplay som du absolut inte vill missa. Ladda upp och se på valfri skärm i Sverige och resten av Europa!

Sagan om ringen-filmerna

Du behöver inte läsa böckerna när du kan se filmerna! Det här är filmer som kan passa mycket bra både för vuxna och ungdomar. Perfekt då ungdomarna är hemma från skolan och ni vill göra något vettigt tillsammans. Det här är ju filmer byggda på böcker som anses vara kultur och något som de unga kanske till och med kommer att studera i skolan. Det blir underhållning med väldigt gott samvete med andra ord!

First Man

När du ändå tänker att det inte är så dumt med kombinationen bildning och underhållning kan du ladda igång First Man. Det här är en film som handlar om månlandningen 1969. I filmen ser vi Ryan Gosling i rollen som Neil Armstrong och den ger en hel del bakgrund till månlandningen som du kanske inte kände till tidigare. Det här är också ett bra val då du vill ha en film för både vuxna och ungdomar.

The Dark Horse

Se en film från Nya Zeeland som kan få dig att tänka till. I den här filmen är det veteranen Cliff Curtis som står i fokus. Han är mästare på schack men lider av en mental sjukdom. I filmen lär Cliff ungdomar vad meningen med livet är. Kanske blir du också klokare av att se filmen!

Bond

På Viaplay finns det en samling med James Bond filmer. Se GoldenEye från 1995 med Isabella Scorupco som bondbruden Natalya Simonova eller senare Spectre från 2015. Du kan gå ännu längre tillbaka i Bondsagan och se Dr. No från 1962. Återse favoriter och upptäck Bond på nytt när det blir tid över till det!

Bridget Jones’s Diary

Det här är en så kallad feel good film som får de flesta att skratta. Uppföljarna finns också på Viaplay men originalet är ditt första val. Häng med när Bridget ger sitt nyårslöfte och upplever ett helt galet år med nya jobbuppdrag och intressanta män.

A Royal Affair

Är du nyfiken på varför Alicia Vikander fick en Oscar? Hon fick den för filmen The Danish Girl men i filmen A Royal Affair kan du också njuta av hennes skådespeleri. Det här är äkta kostymteater på danska. Drottningen (Alicia) är gift med en galen kung men hon träffar snart den kungliga läkaren som hon lever ut sina lustar med.

Sune

Sune är för hela familjen. På Viaplay kan du ladda Sune från 2018 och skratta gott tillsammans med de allra yngsta. Det här är mys som passar perfekt oavsett om ni sitter inne för att det är virus utanför eller för att vädret inte gör det möjligt att öppna ytterdörren.

Terminator

Terminatorfilmerna med Arnold Schwarzenegger går aldrig ur tiden. Du hittar både ettan och tvåan på Viaplay. Det är i tvåan, Terminator 2: Judgement Day från 1991 som Arnold säger “I’ll be back”. Det är ett filmcitat som du säkert har hört utan att ens ha sett filmen!

I’ll be back

Her

Filmen från 2013 är fortfarande väldigt populär. Her handlar om nyskilde Theodore som jobbar med att skriva brev åt andra. Han blir involverad med Samantha som är en robot som driver det gränssnitt som han använder på jobbet. Filmen utmanar dina tankar om vad medvetande egentligen är. En riktig grubblare!

Jurassic Park

Vad skulle hända om dinosaurierna kom tillbaka? Den frågan ställde sig Steven Spielberg i filmen Jurassic Park från 1993. Det här är en klassiker vars uppföljare The Lost World från 1997 också finns på Viaplay. Det här är filmer för hela familjen och de tål att ses igen.

Streama film